Om mig & Utmaningen

Uppdatering:
När jag startade denna blogg så var jag helt inne på att köra hårt och bli så gott som klar med min viktminskning och komma iform. Men det har inte riktigt gått som planerat. Jag är en bra bit på vägen men långt ifrån färdig.

Tanken var först att jag skulle starta en ny blogg. Men jag bestämde mig sedan för att fortsätta med samma även om blogg namnet inte riktigt stämmer.

Nedan kan ni läsa om vad jag tänkt från början. Men jag fortsätter min kamp för att hitta en bekväm känsla i min kropp. Det viktiga är att må bra. Jag är inte ute efter att bli smal. Jag vill ”bara” få en sund kropp å knopp.

Min 120-dagars utmaning består av två delar:

Del 1: Den 9/1 börjar jag äta måltidsersättning med Itrim och jag kommer att hålla på i ca 8 veckor för att bli av med de värsta kilona. Jag har gjort detta tidigare med stor framgång. Då gick jag 10 veckor med måltidsersättning och gick ner ca 17kg då gick jag även på deras gruppmöten som vi fick göra under arbetstid. Nu är tanken att jag kör på egen hand utan grupp. Jag kommer att handlar maten från Itrim men kör på egen hand. Under denna period kommer jag att börja träna igen. Det kommer att bli träning på gym 3-4 gånger i veckan samt minst 10 000 steg om dagen. Om jag inte lyckas gå tillräckligt någon dag så blir det ersättning med cykel eller crosstrainer. Jag har inte tränat sedan tidig september pga operation och högt blodtryck.

Del 2: Den 12/3 börjar jag 8 veckors träning med Svenska Hälsocampen (om min fot håller, ska lämna definitivt besked den 31/1). Tanken är då att jag ska bygga upp min kropp i styrka och smidighet. Var deltagare på Svenska Hälsocampen förra våren och var då i toppform. Sedan kom bakslag med stress, högt blodtryck och sedan operationen.

Bakgrund
Hösten 2009 gick jag med i en Itrim grupp som kördes på företaget där jag jobbade (har slutat och börjat på ny arbetsplats). Under 10 veckor gick jag ner 17 kg och sedan ytterligare 3 kilo när jag trappade upp maten. Jag mådde så otroligt bra med min nya vikt och var ganska nöjd med mig själv och min prestation. Det var roligt att leva, röra på sig. Det blev bekvämare att flyga och åka tåg. Ja en skön känsla i kroppen helt enkelt. Jag var normalviktig och det var superskönt. Jag höll vikten i ca 1 år. Sedan kom besked om nedläggning av min arbetsplats samt lite andra privata saker som gjorde att jag släppte de jag lärt mig och började äta en massa onyttigt igen.

Under våren 2011 kände jag att jag behövde en nytändning + att ta mig ner de kilon jag gått upp. Så jag gav mig själv den fina presenten att vara med i Svenska Hälsocampen. 8 veckors stenhård träning. Vecka 5 spenderades i Rättvik tillsammans med alla andra hälsocampare samt ledare, kiropraktorer och härligt folk. Bland det roligast jag gjort. Jag avslutade mina 8 veckor strax före midsommar 2011 och jag kände mig starkare än någonsin.

Sedan i augusti 2011 i samband med att jag slutade på min gamla arbetsplats så fick jag skyhögt blodtryck pga stress och vågade inte träna då sköterskan sa till mig att ta det extremt lugnt så att inget skulle gå sönder i huvudet på mig. Jag blev livrädd och tog väl henne på orden lite väl mycket. Blev väldigt deppig pga detta samt att jag nu gick hemma arbetslös i 2 månader. Jag hade ett jobb på gång men det drog ut på tiden och spädde på stressen ännu mer. Det enda jag gjorde var att äta och sova. Vågade/ville inte träna. Åt, åt och åt…..

Sedan den 27/10 så var det dags för min Hallux Rigidus operation. Jag har artros i båda mina fötter men i den vänstra var det så illa att enda utvägen var operation. Första veckorna skulle jag ta det lugnt och hålla foten i högläge. Och det dröjde ända till vecka 8 innan jag fick testa att träna lite tyngre. Där är jag nu. Nu är det 9 veckor sedan operation och jag ska snart köra igång.

Den 31/10 började jag mitt nya jobb. Det var mycket nytt och samtidigt som jag hade min nyopererade fot. Jag skulle varit sjukskriven i 3 veckor men valde att jobba ändå. Vem vill börja sin nya anställning med en sjukskrivning.

Mål & Vikt
När de 120-dagarna är slut kommer jag att jobba för att bibehålla det jag åstadkommit. Det är svårt att sätta en målvikt men någonstans mellan 68 och 73 kg vill jag väga när jag är färdig. Det kan ta längre än de 120 dagarna men då får det göra det. Jag och mannen åker till New York i slutet på augusti 2012 och då skulle jag vilja vara i mitt livs form.
Jag vet inte idag hur mycket jag väger och tänker inte väga mig förrän jag börjar med del 2 i min utmaning. Dvs när jag skrivs in på Svenska Hälsocampen. Jag känner att jag behöver inte veta min vikt nu. Det räcker med att kläderna stramar och är allmänt obekväma. Vissa kläder har jag fått lägga undan för att det är för små. Jag har verkligen exploderat i vikt under hösten.

Nuläge
Jag håller nu på att läka i min vänstra fot. Jag går hos en sjykgymnast som hjälper mig med övningar för att minska stelheten och sedan få min fot att ”vilja” röra sig rätt. Jag har precis fått lov att börja testa att jogga lite lätt. Jag tror nämligen själv att det gör mindre ont än att tex powerwalka eftersom att jag ej böjer leden lita mycket. Det ser jag fram emot och jag tänker nog tjuvstarta lite före den 9/1 för att utvärdera hur det känns. Jag kommer även att köpa mig en crosstrainer och ställa i källaren för att kunna få in så mycket motion som möjligt plus att den är skonsam mot min fot.
Jag ska börja träna på Actic igen där jag har träningskort. Sedan ska jag troligtvis prova på Indoor Walking på Friskis i Malmö.

Anonymitet
Jag kommer att fotografera min kropp med start den 9/1 men jag kommer inte att lägga ut bilder förrän jag ser ett tydligt resultat. Bloggen kommer initialt att vara anonym. Sedan får jag se om jag kanske börjar släppa på det. Jag tror att det kan vara svårt att vara anonym i längden. Men tills vidare vill jag hålla den anonym.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s