Besök hos Dr Ortoped – Dag 134

Vaknade upp idag och förväntade mig nästa att jag skulle må skit. Men se det gjorde jag inte. Bihålorna kändes ok och jag kunde nästan andas genom näsa. Huvudvärken var nästan borta. Snoozade dock några gånger för jag var ganska trött då jag inte kunde somna pga att jag sov mitt på dagen på söndagen. Men det gjorde inget. Det är skönt att ta det lite lugnt ibland. När jag kom till jobbet startade jag med en kopp varm Panodil lösning. Den är grymt effektiv och när jag fått i mig den så började jag genast känna mig lite piggare. Bra! Ska köpa fler sådana påsar nästa gång jag är på apoteket. Dels för att man andas in mentolångan som blir av den varma drycken och del för att den lindrar är man fått den i sig.

Förmiddagen försvan och jag hann inte med speciell mycket jobb innan det var dags för mig att ta tåget till Lund för ett besök hos ortopeden på Carema (mitt sjukvårdsval). Väl inne hos ortopeden så lyssnade han på vad jag hade att säga. Dels fixade han en remiss till mig för inlägg. Jag bad om att få komma till Malmö då det är lättare för mig pga jobbet. Det ligger i en byggnad längre bort så mycket lättare att springa dit när inläggen ska fixas. Sedan så böjde och drog han lite i den operarade leden och kunde konstatera att jag inte fått så mycket rörlighet som han önskat. Det hade jag redan listat ut. Men samtidigt är det inget att göra något åt. Sedan tyckte han att min fot var ganska svullen fortfarande men ha la till att det kan den vara i upp till ett år så det var inget att oroa sig för. Det gäller bara att anspassa sig. Han var lite konfuderad över att jag fortfarande har ganska ont men det är inget att göra något åt det. Så nu hoppas vi att inläggen ska hjälpa mina fötter lite på traven för att slippa känna mig som en 90-åringi fötterna.

Passade även på att fråga om mina handleder och skuldror/axlar/nacke. Han sa då att han är specialist på fötter och kommer att skicka vidare mig till någon som kan det där bättre. Det känns bra att han sa ifrån och inte bara gissade. Han kände och bände på mig lite men konstaterade att det inte var riktigt hans område. Det kändes bra att han ”vågade” säga det. Man kan ju lätt tänka ortoped som ortoped. Så där kan jag då vänta mig att bli kallad. Vet inte om det ev blir röntgen först och sedan ortoped specialist. Ja ja det återstår att se. Nu har jag i varje fall satt den bollen också i rullning vilket känns bra. Jag har dragit ut på det alldeles för länge och har inte fått bukt med det hela med enbart massage och kiroprakti. Det har blivit bättre stundvis men kommer sedan tillbaka med full kraft.

Till lunch idag blev det en av de nyttigare Subway mackorna. Det ligger på max 400kcal tror jag. Så det känns ganska ok. Tog en med kycklingbröst och grönsaker. Hoppade över osten och tog lätt majonäs. Inte så mycket. Kördet lite extra saltgurka och tog bort rödlöken. På eftermiddagen blev det ca 10 minuter ute i solen. Skönt att gå ut och sätta sig lite. I love it. Man kan lika gärna sitta utanför huset med telefonen i handen som inne i fikarummet. Innan vi gick ut så fick jag i mig en knäckemacka med banan på och så ca 1 dl med lågkcal aprikoskräm. Ett bra mellis. Aprikoskrämen är verkligen god när den är kall och svalkar.

Tog vägen om ICA och Posten på vägen hem. Mina Birkis hade kommit. Passade på att handla lite middag. Det blev en liten portion med lasagne för mig. Två av Birkis skorna behåller jag ett par skickar jag tillbaka då de ej var speciellt sköna eller bra för mig.

Jag gjorde inte mycket på kvällen och slappades mest. Känner mig inte helt kry. Vet inte om jag ska upp och träna imorgon bitti. Vill göra det men vet inte om det är så smart. Ja vi får se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s