Dag 37 av 120

Lööööööööve dag idag. Ja alla hjärtans dag är värt att firas. Idag hade en av dietisterna som sitter i samma korridor som mig bakat jättefina cupcakes. Synd bara att jag inte kunde äta av dem. Men det det var en fröjd för ögat att bara titta på dem. Blev faktiskt inte så värst frestad. Passade på att fotografera dem istället. Gulligt av Martina att bjuda sina korridorsgrannar på dessa gulliga cupcakes.

Det var en seg start idag. Sååååå trött jag var men det var ju bara att svänga de lurviga över sängkanten och bege sig till jobbet med 07:10 bussen som vanligt. Ganska skönt att ha en buss att passa för då är det på något sätt lite enklare att komma upp på morgonen. Lätt att snooza alldeles för länge annars.

Har inte hunnit jobba så mycket idag. Stack från jobbet vid ca 11:30 för att ta mig till Carema Specialistvård i Eslöv. Tåget till Eslöv och sedan en promenad på ca 20 minuter. Så idag blev det i varje fall 40 minuter promenad.

Fick träffa en väldigt trevlig läkare idag. Han lyssnade på mina problem och varför jag sökt. Blev tillsagd att söka läkare. Så nu var jag där och tog upp en massa annat som jag undrat över ang min mage. Han lyssnade och skrev och ställde frågor. Det hela resulterade i en pricktest för matallergi samt ganska många rör blod som skulle skickas till labb. Jag fick besked direkt på pricktestet att jag är allergisk mot hasselnötter vilket jag anat då det har kliat en del i svalget när jag ätit hasselnötter. Annars så blev det inga utslag av pricktestet. När de ändå var i farten så tog de att rör med blod för att se om jag är laktsintollerant (har glömt att skicka in det testet som jag köpte som ligger redo här hemma för användning). Övriga blodtester får jag nog svar på om 1-2 veckor. Läkaren kände inte att det var något tokigt när han tryckte på magen men han körde ändå på med alla tester ändå eftersom att jag haft problem.

Vi passade även på att testa blodtrycket. Först med en elektronisk blodtrycksmätare men då fick jag höga värden. Fick sedan ligga och vila en stund och så tog doktorn själv blodtrycket på gammalt vis och då hade jag 130/90. Det är högt men under kontroll. Det är det undre trycket jag har problem med. Som högst har jag legat på 165/115 tror jag. Så jag har tagit mig ner en bra bit. Och ju mer vikten går ner desto bättre påverkar det trycket också. Men jag kommer nog alltid att ligga ganska högt men det kan bli bättre.

När jag sedan gick tillbaka till tåget igen så kände jag hur jag blev helt matt i kroppen. Kan bero på att jag glömt att äta lunch men även för att spänningen släppte. Jag började frysa något enormt , fötterna värkte och bestämde mig då att jag skulle ställa in mitt 17:00 Power pass. Orkade inte stressa vidare helt enkelt. Jag och mannen hade två ärenden efter träningen som vi skulle fixa. Så jag gick istället hem och vilade. Satsar på Core passet imorgon. Ska preparera mig med voltaren så att jag inte har så ont. Ska drick ordentligt med vatten också. Har slarvat med det.

Maten idag har gått bra. Ja kanske inte som planerat. Min man föreslog att vi skulle åka förbi VESPA och handla middag med oss hem när vi fixat våra ärenden. Och jag orkade inte säga emot. Det är min favorit mat att ta med hem. Så det fick bli favoriten Rigatoni Caciattore (hur det nu stavas). Men imorgon måste vi få handlat hem mat. Det är väldigt tomt i kylskåpet för tillfället. Hämtmate var jättegod och jag njöt av maten och försökte att äta den långsamt (något jag jobbar med då jag brukar slänga i mig maten). Ingen ide att få dåligt samvete.

Fick LCHQ boken av Fredrik Paulun av min man idag. Jag hade tänkt att köpa samma bok till honom i födelsedagspresent men då kan jag stryka det från min idé lista. Det ska bli kul att läsa den boken. Den består först av ett stycke med information och sedan kommer det recept. Jag gillar inte att laga mat men jag älskar att bli inspirerad. Så jag får tvinga mig själv till att testa nytt. Någon gång ska jag nog lära mig att känna mig hemma i köket. Jag är uppväxt på O´boy och mackor.

Imorgon ser jag fram emot att fika med mina ”riktiga” kollegor. De kommer bort till min byggnad och fikar med mig. Trevligt! Det gäller att hitta de små ljusglimtarna i vardagen. Det gillar jag. Även det lilla är betydelsefullt och ska uppmärksammas. Som att få träffa trevliga kollegor. Det ska bli skönt och roligt när de flyttar ner till ”min” korridor om några veckor.

Nähä tiden går och det är snart dags för mig att gå och lägga mig. Ska bli skönt. Ska försöka att somna lite tidigare idag så att jag känner mig utsövd. Imorgon är det dags för sjukgymnasten på lunchen. Det blir nog lite manipulation av foten igen. Ser inte fram emot det. Det gör så hiskeligt ont tycker jag. Vissa moment av det i varje fall. Ska se om sjukgymnasten kan tejpa min axel igen också. Det behöver jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s